Coca Cola droppar utdelning på mig

Det har gått tre månader sedan jag senast hörde från The Coca Cola Company men nu har de skickat pengar till mig själv igen. Utdelningen per aktie är fortfarande $0,35 men sedan april har dollarn blivit dyrare (eller svenska kronan billigare) så mina 200 aktier gav mig 591 kronor (varav 89 kronor som jag får tillbaka nästa år i form av lägre ISK-skatt).

Tack vare dollarkursen så är det 4% mer än förra gången (1 USD kostar 8,4286 istället för 8,1167). Jämför jag med för ett år sedan är dollarkursen fortfarande lägre så jag har inte fått del av hela utdelningsökningen i år men nästan.

Jämfört med för ett år sedan var det 111% mer. Mest genom fler aktier (+100%) men årets höjning på +7% hjälpte. Valutaförändringen var cirka -1%.

Eftersom jag tycker om att koppla all utdelning till vad företaget gör så har jag kollat hur många flaskor Coca Cola har tillverkat under kvartalet. Siffrorna är något år gamla men de har nog bara inte ändrats mycket. Det här motsvarar försäljningen av 7 540 flaskor (eller "serveringar" som det kallas).

Så gå ut och drick en massa saker från Coca Cola! Allt är inte (lika) onyttigt så något borde det finnas för alla så att jag kan få mina utdelningar.

Kommentarer

  1. Ibland kan jag förlusta mig med att räkna ut hur mycket omsättning just mina aktier motsvarar i en verksamhet. :)

    KO är ett stabilt bolag. Får ibland kritik och anses ibland vara på fallrepet, men rullar på ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Företaget Coca Cola är ju starkt förknippat med drycken Coca Cola och ingen tvivlar väl på att intag av litervis av Coca Cola per dag är rätt korkat, men de gör så mycket mer också så att även om Coca Cola skulle tappa så kommer folk köpa något annat som mycket väl kan vara en Coca Cola-produkt det med. Det gör att jag inte oroar mig speciellt mycket. Det kommer gå upp och ner, men jag tror inte det kommer gå ner mycket eller snabbt.

      Radera
  2. Haha ja så är roligt att räkna. Jag väljer så ofta jag kan Starbucks framför exempel Espresso House då jag vill stödja "mitt" företag :)
    /MJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som icke-kaffe-drickare har jag lite svårt att associera till Starbucks. De har gratis Internet i alla fall vilket är bra så jag kanske skulle ta en titt på dem trots allt.

      Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare