John Oliver pratar försäkringsmäklare

Vissa fenomen är så fantastiska att de sprids över hela världen. Ett av de fenomenen är hur försäkringsmäklare, pensionsrådgivare och fonder suger ut pengar ur spararnas pensionssparande och i förra veckan så hade en av mina favorit-satiriker, John Oliver, ett avsnitt om det.

Läsare av den här bloggen och andra vet att försäkringsmäklare, som till exempel Max Matthiessen eller Söderberg & Partners, lever på att ta en liten del av kundernas pengar varje år. De lever till och med ganska gott på det. Däremot så vet folk i allmänhet inte om det, och det är precis så mäklarna vill ha det för vem skulle betala en miljon kronor för pensionsrådgivarnas råd? Det är nämligen i den trakten pensionssparandet sjunker om man låter för många suga ut pengarna en procent i taget.

Men titta på John Oliver, och se annat han har gjort som "John Oliver's Our Lady of Perpetual Exemption Church" eller "Donald Drumpf" eller "Jeff the Diseased Lung".

Om din humor är ens i närheten av min så kommer du ha mycket roligt samtidigt som du blir informerad om några av de mest absurda sakerna i USA (och ibland i andra delar av världen såsom Sverige). Först avsnittet om försäkringsmäklare:

Kommentarer

  1. Jag har inte sett så mycket på John Oliver förut, men jag gillade detta avsnitt och tyckte det var rätt roligt faktiskt!

    Samtidigt är det skrämmande att det ska behövas sändas sånt här för att folk ska förstå hur man ska bete sig när det gäller sin pension och sitt investerande.

    Mvh
    Framtida Frihet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är ju komiker i första hand så man ska inte tro att man får hela sanningen, men det brukar vara tillräckligt mycket sanning för att man ska få en känsla för vad som är rätt och vad som är fel och om det når folk som annars hade varit helt oinformerade så är det en riktigt bra sak.

      Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare